Ministranti

Ministrantski zbor župe Kustošija

Posebna priča i ukras naše župe su ministranti. Ministrantska brojnost i ozbiljnost u službi, za Kustošiju je nešto najnormalnije, najprirodnije, a to su naučili i svi gosti naše župe - za svaki veći blagdan oltar je jednostavno nezamisliv bez, barem, desetak služitelja stola, od najmanjih do najstarijih. To je nešto po čemu je Kustošija raritet u gradu Zagrebu, jer ministrantsko odijelo nije privilegirano samo za najmanje, nego ga s jednakom revnošću oblače i odrasli. Smatramo da je u svezi s tim pitanjem naša župa blagoslovljena, a časne sestre sakristankinje, župnici i kapelani trude se taj Božji dar i dalje razviti.

Ministriranje je iz naše župe iznjedrilo i svećenička zvanja. Velečasni Tomislav Hačko, velečasni Josip Mudronja te prečasni gospodin Zlatko Koren bili su neumorni ministranti. Nadamo se da će i u budućnosti biti onih koji će prepoznati Božji poziv.

Ono što je još zanimljivije, korijeni ministrantske službe duboko su se uvukli ne samo u prvu generaciju, nego i u njihovu djecu. Najljepši su primjeri naši dugogodišnji ministranti koji sada svoje sinove gledaju za oltarom gdje su oni nekad službovali.

Susreti ministranata su subotom u 17.00 sati. Pozivamo sve dječake, mladiće i starije koji žele služiti kod oltara da nam se pridruže!