Proslava župnog blagdana

Naša župa proslavila je u ponedjeljak, 14. studenog 2016. godine blagdan svog nebeskog zaštitnika. U euharistijskom zajedništvu sa svećenicima Kustošijskog dekanata, domaćim župnikom vlč. Božidarom Tenšekom i župnim vikarom vlč. Markom Torbarom, svečano misno slavlje predvodio je o. Anto Gavrić. Uvodeći u homiliju o. Gavrić osvrnuo se na pročitani ulomak Pavlove Poslanice Rimljanima u kojem sveti Pavao podsjeća da se svi prividni i trenutni neuspjesi ne mogu mjeriti s pobjedom koju Bog daruje u zajedništvu sa samim sobom.
Istaknuo je kako se sveti Nikola Tavelić, duboko zagledan u Pavlove riječi: „Tko nas može rastaviti od ljubavi Kristove“, nije bojao otvoreno naviještati da je Isus Krist jedini spasitelj, usprkos prijetnjama da će ga ubiti, spaliti i pepeo rasuti. Taj rasuti pepeo, nastavio je o. Gavrić, nije propao nego se širio posvuda, diljem svijeta, pronoseći snagu i vjeru, vjeru u Gospodina i ljubav prema Kristu.
Govoreći o mučenicima, kazao je da su oni naši suputnici koji nas uče kako uvijek odgovoriti na Gospodinov poziv te kako do kraja darivati svoj život za Evanđelje i Krista. Mučenici poput svetog Nikole Tavelića pozivaju nas na odvažnost u svjedočenju i promicanju istine, uče nas kako strpljivo podnositi klevete i laži i kako u sebi ne ugasiti ljubav Kristovu prema svakom čovjeku - naglasio je o. Gavrić, poručujući vjernicima da i oni kao sveti Nikola Tavelić žive u zajedništvu s Crkvom te mole za onu snagu duha koju je naš svetac zadobio od Krista.  
Mučenici su znak jedinstva i promatrajući život i misionarski rad svetog Nikole Tavelića, možemo vidjeti da kao što je u povijesti sveti Nikola povezivao Bosnu, Palestinu i Svetu zemlju, tako i danas nastavlja povezivati hrvatski narod - zaključio je homiliju o. Gavrić.
Proslavi župne svetkovine prethodila je pobožnost Devet velikih petaka te trodnevnica tijekom koje su euharistijska slavlja predvodili župnik Župe sv. Josipa na Trešnjevci vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe Svih Svetih u Sesvetama vlč. Mario Migles i župnik Župe sv. Mirka u Šestinama vlč. Robert Šreter. Posljednjeg dana trodnevnice, u nedjelju, 13. studenog, mladi župe izveli su predstavu „Izgubljeni dragulj“.