Naša župljanka položila prve zavjete u samostanu u Karmelu Brezovica

U utorak, 02. veljače 2016., naša župljanka s.Maristela od bl. Alojzija Stepinca (Marija Mustapić) položila je svoje prve zavjete u samostanu Bosonogih karmelićanki u Brezovici. Euharistijsko slavlje i Obred zavjetovanja predvodio je o.Dario Tokić, OCD, uz suslavitelje prof. dr. fra Ivana Karlića OFMcon, vlč. Ivana Grbešića, bogoslove karmelićane Ivana Živkovića i Joška Purka, vlč. Josipa Mudronju, te našeg župnika vlč. Božidara Tenšeka.

O. Dario poželio je prisutnima da nastoje biti dobri jedni drugima, jer onda je Bog među nama, a s. Maristeli da istinski živi tri slobode, da susretne Gospodina u svojoj zajednici, da mu se raduje i da ga može prepoznati i nositi drugima. Zaželio joj je i puno hrabrosti na karmelskom putu, da joj Gospodin bude bliz, te je uputio srdačne riječi zahvale svima prisutnima, osobito svećenicima, majci Anđi, bratu Vidi, sestri Ružici i njihovim obiteljima, kao i rodbini i prijateljima s. Maristele koji su je pratili i pomagali kroz život.

S. Maristela rođena je 1971. godine u Metkoviću, u župi sv. Ilije. U Zagrebu je završila ekonomski fakultet. Uz stalni posao u struci ipak je Božji poziv bio puno jači te ulazi u Karmel. Ondje je provela tri godine te je na blagdan Svijećnice ovog utorka položila zavjet na tri godine. Tom prilikom našem župniku je uputila slijedeću poruku:

"Isus bio u duši Vašoj, poštovani i dragi velečasni gospodine Župniče!
Dok u ćeliji svoga srca zahvaljujem Gospodinu i Presvetoj Djevici Mariji na daru mojih prvih sv. Zavjeta i na mom prikazanju Gospodinu, mislim na sve Vas i zahvaljujem i Vama od srca što ste podijelili ovu milost i radost sa mnom i podržali me, svojom blizinom, molitvom i duhovnom pratnjom, na mom karmelskom putu. Puno mi je to značilo jer je Gospodin i po Vama bio velik u mom životu. Neka On to bude i u Vašem životu, te Vam uzvrati Vašu dobrotu obiljem svoga Duha, kao i svakim blagoslovom, kako biste još dugo svjedočili za Njega i bili njegovo Svjetlo za druge. Na tom putu vjere i svjedočenja pratim Vas, i sve Vaše, svojom tihom molitvom, uz srdačne pozdrave i svaku radost u Gospodinu, zahvalna Vam, s. Maristela od od bl. Alojzija Stepinca."

Uključimo S.Maristelu u naše molitve!

Fotografije