Plamaši u Šibeniku

U Šibensku crvku posvećenu svetom Nikoli Taviliću, u petak 6. studenog 2015., otputovalo je petnaestak članova zbora mladih Plam i dva ministranta pod vodstvom župnika vlč. Božidara. Mladi zboraši dobili su priliku animirati svetu Misu na drugi dan devetnice povodom blagdana prvog hrvatskog, kanoniziranog sveca Nikole Tavelića.
Polazak je bio ispred crkve u Kustošiji i usprkos dugom putu nije im bilo dosadno. Sveta krunica i pokoja pjesma te zajedništvo pratili su naše mlade tijekom cijelog puta.
Nakon samog dolaska u Šibenik, župnik Božidar poveo je mlade do hrvatskog nacionalnog svetišta svetom Nikoli Taviliću te franjevačkog samostana gdje su upoznali vlč. Ivana koji ih je velikodušno ugostio. Nakon ručka, imali su priliku uživati u sunčanom danu na Šibenskoj rivi te u istraživanju malih i uskih, ali povijesno bogatih, šibenskih ulica, a posebno ih se dojmio obilazak Šibenske katedrale.
Nakon obilaska grada mladi su se uputili u crkvu gdje su sudjelovali u pobožnosti svetom Nikoli Taviliću koja je održana neposredno prije svete Mise. Zatim su naši mladi zboraši svojim pjevanjem i čitanjem čitanja animirali euharistijsko slavlje. Nakon Mise, posjetiti su novootvoreni muzej sv. Frane ''Sveti Nikola Tavilić u slici i dokumentu''.
Obogaćeni mnogim novim znanjima o prvom hrvatskom svecu Nikoli Taveliću te samom gradu Šibeniku umorni i iscrpljeni, no ispunjeni duhom i Božjim blagoslovom, mladi su se vratili u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Ana Pavlović