Zajednička molitva kao ključ sretnog braka

U srijedu 12. ožujka 2014. poznata pjevačica Marija Husar Rimac i njezin suprug Vjeko Rimac posjetili su župu sv. Nikole Tavelića. U susretu s mladim Kustošijancima iznijeli su svoja iskustva obraćenja i svoja svjedočanstva vjere kroz razgovor, pjesmu i molitvu.

Naša poznata pjevačica je pred šezdesetak mladih vjernika otvorena srca ispričala svoju životnu priču. Na početku Marija je istaknula kako je postavila svoje ciljeve i pokušavala ostvariti svoje snove u svijetu popularne glazbe i showbizza. No kada je sve to uspjela dostići shvatila je da je neispunjena, prazna, da joj nedostaje ljubavi i tada se zapitala: „Zar je moguće da je to to? Ideš, osvojiš nekakav zadani cilj pa nakon toga si postaviš novi cilj pa i njega ostvariš. Nemoguće da se život svodi samo na to, mora postojati nešto više od toga“.

Tada je počela promišljati o vjeri i sve se u njezinom životu počelo mijenjati. Prijateljica ju je svojim obraćenjem potaknula da ode na seminar Zlatka Suca te ju je zamolila da u jednom projektu otpjeva pjesmu koja ju je dirnula do suza, a riječ je o pjesmi Rijeke žive koju je tom prilikom i otpjevala s mladima župe sv. Nikole Tavelića. Nastavila je sa svojim iskustvom na spomenutom seminaru. Tijekom šest dana kroz komunikaciju s nepoznatim ljudima i svećenikom, kroz molitvu i pjesmu Marija je upoznala Boga i predala život njemu u ruke. Tada je počela iz početka upoznavati vjeru, molitve, misu. Također, spoznala je ljepotu ispovjedi i tada se njezin život ispunio ljubavlju i radosti.

Prilikom jednog boravka na taboru Zvjezdana Linića pjevačica je upoznala svoga muža za kojega je već neko vrijeme molila. Isto tako, njezin suprug Vijeko pokušao je dočarati mladima koliko je bitna vjera u svakodnevnom životu i poslu. Zamolio je mlade da ostanu lijepi i čisti te istaknuo da će tako još više učvrstiti svoju vjeru. Zatim je naglasio koliko je važno ne zatajivati vjeru, ne pokleknuti pred iskušenjima, nego uzdati se u Boga i u svakom trenutku zahvaljivati mu i moliti mu se.

Ovaj mladi bračni par naglasio je koliko je u vezi i braku bitno zajedno se moliti, zajedno odlaziti na mise i hodočašća te da vjera i Bog uvijek moraju biti temelj: „U prvim danima našega braka shvatili smo koliko je molitva bitna. Koliko nam je taj temelj, koji smo imali od prije, pomogao da prebrodimo prepreke na koje smo naišli jer smo se trebali još bolje upoznati i prihvatiti.“ Marija je naglasila kako imaju skladan brak baš zato jer im je Bog na prvome mjestu.

Druženje je bilo prožeto smijehom, molitvom, razgovorom, pjesmama, a prije svega jakim emocijama. Osobito se osjećala velika ljubav i Božja prisutnost među mladima i njihovim gostima. Nakon službenoga dijela Marija i Vijeko ostali su, u opuštenoj atmosferi, družiti se i odgovarati na razna pitanja mladih.

Antonija Iva Stipić

Fotografije sa susreta