Naša župljanka u samostanu u Lasinji

Naša župljanka Magdalena Ćorluka u svibnju 2017. godine stupila je u samostan klauzurnih sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji.
Život bijelih redovnica sa škapularom obilježenim s dva srca odvija se u samostanu gdje se izmjenjuje molitva i rad. Molitva je rad, a rad je molitva. Zajednica prakticira liturgijsku i osobnu molitvu, klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, povezana je cijelom Crkvom u prisutnosti Gospodinovoj. Formacija mladih djevojaka započinje ulaskom u zajednicu i traje nekoliko mjeseci postulata. Nakon postulata dobiva bijelo redovničko odijelo i ulazi u novicijat, a nakon novicijata polažu se privremeni a poslije vječni zavjeti. Pod vodstvom poglavarice svaka redovnica već od svojega ulaska u Družbu razvija darove koje joj je Bog dao ali radi i druge poslove koje iziskuje svagdanji život. Po poslu redovnica sudjeluje u stvaralačkom radu Božjemu. Svi darovi stavljeni su u službu braće i sestara.
Naša župljanka Magdalena je u četvrtak 10. svibnja 2018. godine, na blagdan Uzašašća, prvi put primila i obukla habit Kćeri Srca Isusova. Na svečanoj svetoj misi koju je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić, prisustvovali su naš župnik vl. Božidar Tenšek, kapelan vlč. Marko Torbar, vlč. Ivan Valentić, te tridesetak naših župljana. Magdalena je svim Kustošijancima uputila pismo koje možete pročitati u župnom listiću.